Sokkenwol extra zwart/wit

Sokkenwol extra zwart/wit

Prijs:

 15,00

Beschrijving

Sterke sokkenwol van eenjarige schapen (lamswol), ongeverfd, met 25 % polyamide. Op het label staat het Texelse buurtschap vermeld waar de wol vandaan komt. Deze sokkenwol is dunner dan de sokkenwol extra wit. Tot schoenmaat 46 kunnen twee sokken gebreid worden van 100 gram.

Strengen van 100 gram verkrijgbaar in:
dun: tweedraads, 600 m. breipen 2

Samenstelling

Het garen bevat 25% polyamide en is steviger gesponnen en getwijnd dan de gewone breiwol. Hierdoor wordt slijtage bij het dragen van de sok tegengegaan.

Het zwartwitte garen is ontstaan door het twijnen van de witte draad afkomstig van van het Texelse schaap samen met de zwarte draad afkomstig van het Zwartbles schaap. Dit als eerbetoon aan de huisvlijt van Texelaars van een eeuw en langer geleden toen de jongens en mannen tijdens het werk sokken van dit soort garen droegen. Witte sokken waren veel te besmettelijk.

Verzending

Bestellingen worden met PostNL verstuurd. Houd rekening met een verzendtijd van 2-3 werkdagen (eilandpositie). De verzendkosten voor Nederland zijn € 4,95. Door te bestellen ga je akkoord met de leveringsvoorwaarden.